Etixx – Quick-Step wordt in 2017 Quick-Step Floors

Etixx - Quick-Step
Foto: © Etixx - Quick-Step / Tim de Waele

Etixx – Quick-Step zal in 2017 verder gaan onder de naam Quick-Step Floors. De naam van het Belgische sportvoedings- en supplementenmerk Etixx verdwijnt. Dat maakt de ploeg vandaag wereldkundig. Het merk blijft als leverancier verbonden aan het WorldTour-team.

Het sponsorcontract van Etixx liep dit jaar af. De sponsoring werd enkele jaren geleden ingezet door toenmalig eigenaar Marc Coucke. De Belgische ondernemer verkocht zijn bedrijf Omega Pharma (waar Etixx onder valt) in 2014 raakte aan het Amerikaanse bedrijf Perrigo.

Quick-Step was tussen 2003 en 2011 al eerder hoofdsponsor van de ploeg van Patrick Lefevere. “We zijn erg blij dat Quick-Step zijn voordeel doet met deze kans en in 2017 hoofdsponsor wordt van de ploeg”, aldus teambaas Patrick Lefevere. “We hebben samen veel doelen bereikt en willen dat blijven doen in 2017. Ik wil Etixx bedanken voor hun support en onderstrepen dat onze relatie blijft bestaan aangezien Etixx onze ploeg blijft voorzien van hun kwalitatief hoogwaardige producten. Tenslotte wil ik nog meegeven dat het budget en de structuur van de ploeg onveranderd blijven in 2017.”