Marianne Vos wint ook Centrumcross Surhuisterveen

Marianne Vos wint namens WM3 Pro Cycling
Foto: Orange Pictures - Sportfoto

Marianne Vos heeft met overmacht de veldrit van Surhuisterveen gewonnen. De 29-jarige renster van WM3 Pro Cycling nam al in de eerste ronde afstand van haar concurrenten en kwam solo als eerste over de finish. In de Friese modder beslechte haar ploeggenote Yara Kastelijn het duel om de tweede plaats met de Belgische Alicia Franck (Marlux-Napoleon Games Cycling Team) in haar voordeel. Het was voor Vos haar achtste zege in Surhuisterveen.

Voor Vos was het haar tweede overwinning van het jaar. Op nieuwjaarsdag won zij in het Belgische Baal al de Grote Prijs Sven Nys. Vos keerde deze winter na twee jaar afwezigheid terug in het veldrijden. Van de zes veldritten waaraan zij dit seizoen deelnam, won zij er vier. De geldt dan ook als topfavoriete voor het NK Veldrijden zondag in Sint Michielsgestel.

Bij de mannen ging de overwinning naar Corné van Kessel. De renner van de Telenet-Fidea Lions won voor het tweede jaar op rij in Fiersland en boekte daarmee zijn eerste zege van het seizoen. Lars Boom en Lars van der Haar maakten het podium compleet.