Team Sky stuurt toppers naar de baan voor Revolution Champions League

Team Sky
Team Sky - Foto: ASO/A.Broadway

Team Sky heeft bekendgemaakt met welke renners het deze winter aan zal treden tijdens de Revolution Champions League. De Britse formatie publiceerde een lijst met zeven renners die deel zullen nemen aan een serie evenementen, waarbij renners van WorldTour-teams de baan op gaan.

De namen van Geraint Thomas, Ian Stannard, Luke Rowe, Ben Swift, Peter Kennaugh, Elia Viviani en Vasil Kiryienka prijken op de deelnemerslijst. De renners in het verleden de nodige successen op de baan gehaald Viviani is de regerend Olympisch kampioen omnium, terwijl Thomas en Kennaugh in 2012 zowel Olympisch- als wereldkampioen ploegenachtervolging werden. Kiryienka won in 2008 het wereldkampioenschap puntenkoers.

Sky nam al eerder deel aan de in Groot-Brittannië populaire Revolution series. Naast de Britse formatie doen ook Trek-Segafredo, Orica-BikeExchange, Cannondale-Drapac, Giant-Alpecin, Lampre-Merida en LottoNL-Jumbo mee aan het initiatief, dat ontstaan is uit het samenwerkingsverband Velon. De Revolution Champions League bestaat uit wedstrijden in Parijs (18-19 november), Manchester (25-26 november) en London (2-3 december).