Van der Poel zegeviert in Zilvermeercross, Van Aert wint in Francorchamps

04-12-2016: Wielrennen: veldrijden: Mol Mathieu van der Poel wint de Zilvermeercross in Mol, Wout van Aert eindigt op de tweede plaats en Tom Meeusen werd derde

Mathieu van der Poel heeft in het Belgische Mol de Zilvermeercross op zijn naam geschreven. Ondanks een slechte start wist hij zijn rivaal Wout van Aert (die in het zand over de kop ging) achter zich te laten. Hij boekte daarmee de tiende overwinning van zijn seizoen.

“Ik was heel blij dat ik het niet zo koud had als gisteren”, vertelde Van der Poel na afloop. “Het ging redelijk vlot. Ik reed goed door het zand en dan kom je iets frisser op de rechte stukken. Ik heb de hele wedstrijd mijn eigen tempo kunnen rijden. Ik ben blij dat ik deze mooie cross op mijn naam heb kunnen schrijven. Het is echt lekker om te crossen, niet te warm. Misschien nog wat meer regen en modder en dan zijn we vertrokken voor de rest van de winter.”

Op zaterdag werd Van der Poel op het racecircuit van Francorchamps nog geklopt door regerend wereldkampioen Van Aert. In de wedstrijd om het regelmatigheidsklassement van de Superprestige maakte de Belgische crosser het verschil bergop. Het was voor Van Aert zijn tweede overwinning op rij in Spa-Francorchamps. Van der Poel blijft wel leider in de tussenstand. Zijn voorsprong op Van Aert bedraagt drie punten.