Brabander wint vierde editie NK Tegenwindfietsen

De vierde jaargang van het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen is gewonnen door Teun Sweere. De triatleet uit het Brabantse Zevenbergen legde op de Oosterscheldekering het 8,5 kilometer lange parcours af in een tijd van 22.30 min. Hij liet daarmee Jan van Belzen en Robbie Rens achter zich. Bij de vrouwen won de Zeeuwse Mathilde Matthijsse, die haar titel prolongeerde.

Deze editie mag de zwaarste uitgave ooit genoemd worden. Met windkracht 9 (en uitschieters naar 11) en een striemende regen kregen de renners te maken met zware weersomstandigheden. De winnende tijd was dan ook drie minuten langzamer dan vorig jaar.

Driehonderd deelnemers gingen de strijd aan op een gewone fiets met terugtraprem. Ook Johnny Hoogerland behoorde tot de deelnemers. De 33-jarige Zeeuw was tot dit jaar als prof actief bij Roompot-Oranje Peloton.

Het NK Tegenwindfietsen is een initiatief van Eneco en wordt jaarlijks georganiseerd door de reclamebureau’s Being There en SportVibes. Het vond voor het eerst plaats in november. De voorgaande drie edities werden gehouden in december.