Vuelta doet aanpassingen aan vier etappes

De organisatie van de Vuelta a España heeft minder dan een maand voor de start van de Spaanse rittenkoers aanpassingen gedaan aan vier etappes. De contstateert de Spaanse krant AS op basis van de ritprofielen op de website. Onder meer de lange tijdrit en de bergritten naar Sierra de La Pandera en Alto Hoya de la Mora hebben aanpassingen ondergaan. De tiende rit naar El Pozo Alimentación zou aanvankelijk met de beklimming van de Collado Bermejo slechts één beklimming bevatten. In de aanloop daar naartoe is de beklimming van de Alto de Morron (3e categorie) erbij gekomen.

In de veertiende rit komt de eerste beklimming van de dag, de Puerto el Mojon, twintig kilometer later dan gepland. De beklimmingen van de Puerto de Locubin en de Alto de los Villares de Jaén (1e categorie) zijn verdwenen. Daar is de Alto Valdepeñas de Jaen (2e categorie) voor in de plaats gekomen, alvorens de Sierra de la Pandera beklommen moet worden.
Tijdens de vijftiende rit zijn er twee kilometers toegevoegd, waardoor de finish nu op 2510 ipv 2490 meter hoogte ligt. De tijdrit in etappe 16 is aangepast van 42 naar 40,2 kilometer.
De Vuelta start op 19 augustus in het Franse Nimes met een ploegentijdrit. Drie weken later eindigt de laatste grote ronde van het seizoen in Madrid.