Wout van Aert prolongeert wereldtitel veldrijden

Foto: Sportfoto.nl

Wout van Aert mag de komende twaalf maanden de regenboogtrui blijven dragen. Hij is vandaag in het Luxemburgse Bièles voor het tweede jaar op rij wereldkampioen veldrijden geworden. De 22-jarige Belg profiteerde van veelvuldig materiaalpech van zijn voornaamste concurrent Mathieu van der Poel, die maar liefst vier keer lek reed.

Van der Poel ging nochtans voortvarend van start. De Nederlander nam vanuit de start het initiatief en nam direct brutaal de leiding. Aanvankelijk kon enkel de Belg Kevin Pauwels hem volgen, maar al snel ging Van der Poel er alleen vandoor. Zijn race leek voorspoedig te verlopen, al moest hij regelmatig gedwongen van fiets wisselen. Van Aert slaagde hierdoor hem te achterhalen en bij een vierde lekke band slaagde hij erin zijn Nederlandse rivaal op achterstand te rijden. Van Aert kwam op zijn Felt FX crossfiets solo als eerste over de finish. Van der Poel volgde als tweede op 44 seconden.

Van der Poel was niet de enige met materiaalpech. Lars Boom reed zelfs vijf keer lek en moest noodgedwongen opgeven toen er geen nieuwe banden meer voorradig waren. Lars van der Haar reed zelfs zes keer lek en verloor de strijd om het brons van Kevin Pauwels.